EN    SE    RU
Tel: +46 (0)8-42 99 170 | info@sweagent.se 
Sweagent
  HEM     OM OSS     VISUM     KONTAKTA OSS  

Visum allmän info


Sweagent Russian Travel ordnar alla typer av visum till Ryssland och Vitryssland både för dig som turist men även för affärsresor.

För visum till Ryssland behöver vi:
- 1 passfoto i färg
- Originalpass - visumet klistras in i passet
- Komplett ifylld visumblankett - se länk till höger
- Försäkring - olycksfall, sjukvårds och reseförsäkring som normalt ingår i din hemförsäkring. Intyg på engelska. Endast i original och måste innehålla stämpel och signatur.

Konsulatets handläggningstid är 4-10 arbetsdagar beroende på vilken typ av visum du behöver. Kostnaden för visum varierar beroende på tidsspann och visumtyp. Information om prisuppgifterna kan man få genom e-mail och telefon.

Kan du inte hämta dokument på vårt kontor skickar vi tillbaka ditt pass med rekommenderat brev mot avgift 95:- kr.

För kunder/resenärer med utländska pass gäller andra regler - kontakta oss om du vill veta mer.

Krav på foto:
Foto, ca 35 x 45 mm
Fotona skall vara nytagna, välliknande och av god kvalitet, tagna rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund utan huvudbonad (undantag medges av religiösa skäl men hela ansiktet måste då synas). Endast färggade foto godkänns på Ambassaden.
Foton som inte uppnår dessa krav accepteras inte och kan därför medföra att handläggningstiden förlängs.

Krav på pass:
Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Ryssland och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera också att passet är helt. Många pass som tillverkades i Sverige 1998-2003 har ett konstruktionsfel som gör att fotobladet släpper i limningen. Om fotobladet börjat släppa kan man reklamera det hos passmyndigheten.
Ryska konsulatet godkänner inte pass som börjat gå sönder p.g.a. att man då kan bli stoppad på gränsen.

Krav på försäkringsintyg på engelska (hemförsäkring):
Försäkringsintyget måste beställas från försäkringbolaget och det är viktigt att det på försäkringsintyget klart framgår namnet på den försäkrade samt period försäkringen gäller.
Det får inte stå "premie att betala" eller annan text som indikerar att premien ej är betald. Det måste alltså klart framgå att försäkringen är giltig. Intyget måste också vara stämplat och underskrivet av försäkringsbolaget. De flesta försäkringsbolag vet redan vilka krav ryska konsulatet ställer. Det räcker därför att ni talar om för ert försäkringsbolag att ni behöver intyg för rysk visumansökan.

Vid utländskt medborgarskap kan andra regler förekomma. Kontakta oss för ytterligare information.VISUM »

Namn *

Email *

Meddelande *Sweagent | Tel: +46 (0)8-42 99 170 | info@sweagent.se