Sweagent Visum till Ryssland

Visum till Ryssland

Vi hjälper dig med visum till Ryssland i några enkla steg. Läs mer på denna sida eller ta kontakt med någon av våra medarbetare så hjälper vi dig.

Viktigt att tänka på är att vi påbörjar handläggningen av visumansökan först när samtliga dokument har lämnats in. Vi kan tyvärr inte komplettera visumansökan i efterhand, varken via fax eller post. Se därför till att samtliga handlingar är med i ansökan. Om du undrar över något, tveka inte att ta kontakt med oss.

Konsulatets handläggningstid är 4-12 arbetsdagar beroende på vilken typ av visum du ansöker om. Kostnaden för visum varierar beroende på tidsspann och visumtyp. Vi skickar pass med visum tillbaka till dig med rekommenderat brev eller expressbrev efter önskemål. Kontakta oss via epost eller telefon för prisinformation. 

För kunder/resenärer med utländska pass gäller andra regler - kontakta oss om du vill veta mer.

10 steg för visum till Ryssland

Följ dessa 10 steg innan du skickar in din ansökan.

Läs igenom denna viktiga information innan du börjar fylla i dina dokument. Om ett dokument är felaktigt ifyllt eller ett foto inte godkänns förlängs handläggningstiden. Var ute i god tid!

 1. Läs igenom informationen nedan gällande vilka krav som ställs på din ansökan.
 2. Välj det typ av visum som passar dig - turist-, business-, transit-, privat- eller studentvisum. Se priser och info.
 3. Få en inbjudan till Ryssland av behörig instans beroende på typ av visum:
  Turistvisum - Inbjudan utfärdas vanligtvis av en officiellt registrerad turistbyrå eller hotell. Kan också utfärdas genom oss i samband med bokning på hotell.
  Businessvisum - Inbjudan utfärdas av företaget eller av Rysslands Migrationsverk (FMS)
  Privatvisum - Inbjudan utfärdas av Rysslands Migrationsverk (FMS)
  Studentvisum - Inbjudan utfärdas av Rysslands Migrationsverk (FMS)
 4. Läs igenom krav och regler för att söka ryskt visum. Läs mer.
 5. Samla ihop en komplett lista av handlingar och dokument.
 6. Posta samtliga ansökningshandlingar till oss i god tid. Kontaktuppgifter.
 7. Fyll i en visumansökan online, skriv ut och signera.
 8. Maila oss med din förfrågan så återkommer vi angående våra kostnader.
 9. Hämta ditt pass med ryskt visum hos oss alternativt se ta emot det per post.
 10. Registrera dig på ett postkontor i landet inom 7 dygn efter ankomst i Ryssland.

Sagt om Sweagent

Tack så mycket, lika bra service som alltid
Michael Sandberg
Sweagent har hjälp oss i många år med resor till Ryssland och vi har alltid varit mycket nöjda med servicen! Alltid lika proffsig, snabb och pålitlig - vi ses snart igen!
Annika Fahlander
Vi åkte till St Petersburg för första gången i April 2011, Sweagent var mycket hjälpsam med flyg, hotell och inte minst med sevärdigheter! Tusen tack vi hade en oförglömlig upplevelse!
Britt och Sven Andersson
Tack för god service! Mitt pass med visum anlände som utlovat på skärtorsdagen och allt var korrekt för jag befinner mig nu i Moskva. Jag och mina vänner har använt er service från och till i 11 år och alltid varit nöjda.
Frida Malmqvist
Vill bara med en kort rad tacka er för ert gedigna arbete då det gäller att få hjälp med att få ryskt visum. När Sweagent har varit involverad vet jag att det inte blir några problem eller förseningar i ansökningsprocessen eller när jag går igenom.
Henric Endoff

Kostnad

Kostnad för visum baseras på vilken nationalitet du har.

Viktigt att tänka på när du söker visum till Ryssland

Allmänna krav på dina dokument

Precis som för resor till de flesta länder ställs vissa krav på dina dokument. Det gäller exempelvis hur länge passet gäller och hur ett foto ska se ut.

För visum till Ryssland behöver vi:

 • 1 passfoto i färg
 • Originalpass - visumet klistras in i passet
 • Komplett ifylld visumblankett - se länk
 • Försäkring - olycksfalls-, sjukvårds- och reseförsäkring (ingår normalt i din hemförsäkring). Endast i original och måste innehålla stämpel och signatur. Måste vara på engelska.

Krav på foto:
Foto, ca 35 x 45 mm. Fotot skall vara nytaget (ej äldre än 6 månader) och av god kvalitet, taget rakt framifrån mot en jämn och vit bakgrund utan huvudbonad (undantag medges av religiösa skäl men hela ansiktet måste då synas). Endast färgfoton godkänns. Foton som inte uppnår dessa krav accepteras inte och kan därför medföra att handläggningstiden förlängs.

Krav på visumansökan:
Fyll i ansökan på internet, skriv och och sätt ut namnteckning och datum. Var noggrann med att svara på samtliga frågor i versaler på svenska, engelska och ryska. Visumansökningar som inte är fullständigt ifyllda kommer inte att handläggas. Korrigeringar i efterhand är ej tillåtna. Förbered dig på att presentera alla nödvändiga dokument för att bekräfta uppgifter som du lämnar i visumansökan. Länk till visumansökan.

Krav på pass:
Pass ska vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Ryssland och ska innehålla minst 2 tomma sidor. Kontrollera också att passet är helt. Många pass som tillverkades i Sverige 1998-2003 har ett konstruktionsfel som gör att fotobladet släpper i limningen. Om fotobladet börjat släppa kan man reklamera det hos passmyndigheten. Ryska konsulatet godkänner inte pass som börjat gå sönder eftersom man då kan bli stoppad vid inträde till Ryssland.

Krav på försäkringsintyg på engelska (hemförsäkring):
Försäkringsintyget måste beställas från försäkringsbolaget och det är viktigt att det tydligt framgår namnet på den försäkrade samt den giltighetsperiod försäkringen gäller. Det får inte stå "premie att betala" eller annan text som indikerar att premien ej är betald. Intyget måste också vara stämplat och underskrivet av försäkringsbolaget. De flesta försäkringsbolag vet redan vilka krav ryska konsulatet ställer och det räcker därför att ni talar om för ert försäkringsbolag att ni behöver intyg för rysk visumansökan. Försäkringen ska gälla för hela tiden av vistelsen i Ryssland.

Notera att konsulära avdelningen äger rätten att kalla en sökande till en personlig intervju och ställa frågor om personliga, finansiella, affärsmässiga och korporativa förehavanden som står i samband med din resa samt om dina kontakter med ryska partners, kontakter och anhöriga. Ta hänsyn till att visumhandläggare kan förlänga behandlingstiden upp till 30 kalenderdagar om det finns speciella orsaker. Normalt ska man ansöka om visum max 3 månader i förväg. Var ute i god tid!

En liten varning

Det finns hemsidor som säljer olika typer av visumstöd till Ryssland. Ta hänsyn till att sådan verksamhet strider mot ryska lagar. Visumstöd som man köper via internet kan inte betraktas som grunden för att få visum till Ryssland och blir inte godkända av konsulära avdelningen.

Bra att veta

Allmän information om Ryssland, såsom populära resmål och fakta som kan vara bra att veta.

Hotell

Vi rekommenderar bra hotell med svensk standard i de största städerna i Ryssland.

Ryssland som resmål

Ryssland är ett fantastiskt vacker och sännande resmål. Läs mer om rekommenderade resmål.

Tips och råd

Viktigt att tänka på när det kommer till kultur, taxi, boende och språk. Undvik vanliga misstag.